RENOVERING

När du ska bygga om eller renovera anlita oss på Projektea.

Vi tar hand om hela ditt byggprojekt från byggstart till färdigställt. 

Renovering bild 1.jpg

Renovering

När du tagit beslutet att renovera din bostad ska det kännas spännande och roligt. Du ska känna tillit till byggföretaget som ska utföra renoveringen hos dig.

Med oss kan du känna dig lugn. Vi hjälper dig med detta. När du anlitar oss för din renovering så får du ett seriöst byggföretag. Med endast några få justeringar, kan ditt hem bli som nytt. Kanske behöver din bostad en ny planlösning för att på ett bättre sätt passa din livsstil? Du kanske vill måla om och slipa alla golv? Det lyfter verkligen bostaden till ett modernt och trivsam boende. Kontakta oss på Projektea när du ska renovera.

Vad kostar en

renovering?

Kostnaden för att renovera ytskikten ligger på ca 1200-1500 kr/kvm inkl ROT-avdrag. Vad ingår i en sådan renovering. Det beror på vad du vill ha gjort. Men om vi räknar på att renovera alla ytskikt i en lägenhet på 100 kvm. Målning av tak och väggar i alla rum. Målning av samtliga snickerier inkl dörrar. Slipning av golv. Då ligger kostnaden efter ROT på ca 120-150 000 kr. Observera att detta endast är riktpriser. Det som kan öka kostnaden är ditt val av material.

Timkostnaden för en hantverkare varierar mellan 650–750 kronor i timmen. Priset nedan är ett ungefärligt pris för en renovering av alla ytskikt av en bostad på ca 100 kvm.

• Arbete: 140 000 kr
• Material: 25 000 kr
• Avfallshantering: 2000 kr
• Resor: 2000 kr
• Totalt = 169 000 kr
• Totalt efter ROT-avdrag = 127 000kr

reonovering bild 2.JPEG

Planera och sätt en budget för din renovering

Det viktigaste är att börja med att sätta en budget för din renovering och sedan planera vad som ska utföras. För att få en lyckas renovering krävs det kunskap om de olika byggmomenten. Vilken hantverksgrupp gör vad? Vad ska målaren göra? Vad ska snickare göra? Ska det rivas väggar, om väggen är en bärande konstruktion, vad händer då?

Börja med att göra en skiss av dom rum som ska renoveras. Mät upp längd, bredd och höjd. Fundera på vad som skall göras. Ska det målas eller tapetseras? Nya golv eller golvslipning? Ska det flyttas eller rivas väggar? Tänk på att det kan medföra extra kostnader om det är el eller rördragningar bakom vägg.

Känns det mycket att hålla reda på? Det är då du ska kontakta oss. Vi hjälper dig med just detta. Vi kommer med förslag på hur du kan göra med din renovering, hur eventuellt en ny planlösning skulle kunna se ut.

Välj rätt materialval

Vilken stil och vilka färger gillar du? Hämta gärna inspiration från inredningsmagasin, inredningsbutiker etc.
Vi hjälper dig att hitta rätt i det stora urvalet så att du hittar just din stil. Vi hjälper dig också med att inhandla allt material som kakel, klinkers, parkettgolv till din renovering till rabatterade priser.

Kostar_det_något_bil_2.jpg

Det ska vara roligt att renovera

Att besluta sig för att bygga om eller renovera i din bostad ska vara roligt. En renovering eller en ombyggnation är en långsiktig investering som dessutom ökar värdet på bostaden.

 Du kan sluta leta byggföretag! Vi på Projektea arbetar tillsammans med dig för att ta fram en fungerande och kvalitativ lösning för just ditt byggprojekt

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon