KÖKSRENOVERING

När du ska bygga om eller renovera anlita oss på Projektea.

Vi tar hand om hela ditt byggprojekt från byggstart till färdigställt. 

Köksrenovering_bild_1.JPG

Köksrenovering

När du tagit beslutet att renovera ditt kök så ska det vara kul. Du ska känna tillit till byggföretaget som ska utföra din köksrenovering. Det är här vi kommer in.

När du anlitar oss för din köksrenovering så får du just ett seriöst byggföretag som kan sin sak, Att bygga kök! 

Numera har köket blivit en allt mer populär social plats i hemmet och det är ofta just i köket som vi spenderar den största delen av vår lediga tid. Därför är det extra viktigt att ditt kök motsvarar dina behov. Många anser dessutom att köket är hemmets själ. Att renovera kök idag har därför blivit en väldigt viktig del i hemmet.​ Vi anser att en köksrenovering ska utföras med största noggrannhet och precision. Köksinredningen ska väljas med omsorg och eftertänksamhet, så att den på bästa sätt uppfyller dina förväntningar och behov.

Vad kostar det att renovera

ett kök?

Ett normalstort standardkök i en lägenhet eller i en villa kostar mellan 100,000 – 130,000 kr inkl ROT-avdrag. Observera att detta endast är riktpriser. Det som kan öka kostnaden är ditt val av material som kakel, vitvaror samt vilken köksleverantör du väljer.

Timkostnad för en hantverkare varierar mellan 650 – 750 kr i timmen. Priset nedan är ett ca pris för ett standardkök exkl. Kök, vitvaror, kakel.


• 10–15 st köksskåp


Innan ROT-avdrag: 100 000 kr

Efter ROT-avdrag: 70 000 kr


• 20–25 st köksskåp


Innan ROT-avdrag: 130 000 kr

Efter ROT-avdrag: 91 000 kr

köksrenovering_bild2.JPG

Planera och sätt en budget för din köksrenovering

Det viktigaste är att börja med att sätta en budget för din köksrenovering och sedan planera hur köket ska se ut. För att få en lyckad köksrenovering så krävs det kunskap om dom olika byggmomenten. Vilken hantverksgrupp gör vad vid en köksrenovering? Vad ska snickaren göra? Vad ska plattsättaren göra? Ska väggar rivas?
Börja med att göra en skiss av ditt kök på. Mät upp längd, antal skåp som ska monteras. Fundera på om du vill behålla placeringen av den befintliga installationen eller om det är något du vill flytta eftersom det medför extra kostnad.
Behövs det dras om el för ugn och spis? Behöver avloppet flyttas eller andra rör bytas ut? Ska golvet läggas om i samband på köksrenoveringen? Vilken köksleverantör ska du välja?
Känns det mycket att hålla reda på? Det är nu du ska kontakta oss. Vi hjälper dig med just detta. Vi kommer med förslag på hur du kan gör med din köksrenovering. Förslag på hur du kan placera ditt nya kök

Välj rätt köksleverantör

Tänk på att välja rätt kök till din köksrenovering. Det finns många köksleverantörer där priserna varierar. Utgå alltid från din budget, ta in offerter från fler köksleverantörer. Hämta gärna inspiration från inredningsmagasin, köksbutiker etc. Vi hjälper dig att hitta rätt i det stora urvalet så att du hittar just din stil.

Kostar_det_något_bil_2.jpg

Det ska vara roligt att

renovera ett kök

Att besluta sig för att renovera ett kök ska vara roligt.

En köksrenovering är en långsiktig investering som

dessutom ökar värdet på bostaden.

 Du kan sluta leta byggföretag! Vi på Projektea arbetar tillsammans med dig för att ta fram en fungerande och kvalitativ lösning för just din köksrenovering.

Tack för ditt meddelande!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Ikon