BADRUMSRENOVERING

När du ska bygga om eller renovera anlita oss på Projektea.

Vi tar hand om hela ditt byggprojekt från byggstart till färdigställt. 

badrumsrenovering bild 1.JPG

Badrumsrenovering

När du tagit beslutet att renovera ditt badrum så ska det vara kul. Du ska känna tillit till byggföretaget som ska utföra badrumsrenoveringen hos dig. Vi hjälper dig med detta. När du anlitar oss för din badrumsrenovering så får du just ett seriöst byggföretag som kan sin sak,

Att bygga badrum! Vi har lång och gedigen erfarenhet utav badrumsrenoveringar. Vårt mål är att göra hemmets mest rofyllda rum ännu mer praktiskt och

avslappnande. En badrumsrenovering är en tidskrävande process och kan vara jobbig för många. Vi följer alla säkerhetsföreskrifter och har full försäkring för hela bygget. Allt för att du som kund ska känna dig trygg och säker. Vi håller oss ständigt uppdaterade om nya regler och rekommendationer från branschen. Alla som utför arbeten i badrummet har självklart behörighet och kompetens, från VVS-montörer, elektriker till plattsättare.

Vad kostar det att

renovera ett badrum?

Ett normalstort badrum i en lägenhet som är på ca 4 kvadratmeter ligger kostnaden för en renovering på ca 100,000–150,000 kronor inkl ROT-avdrag. En villa med storlek på ca 5-6 kvadratmeter ligger kostnaden för en renovering ett på ca 150,000–180,000 kronor inkl ROT-avdrag. Observera att detta endast är riktpriser. Det som kan öka kostnaden är ditt val av material när det kommer till kakel och klinker och valet av badrumsinredning.

Timkostnad för en hantverkarna varierar mellan 650 – 750 kr i timmen. Priset nedan är ett ca pris för ett badrum på ca 4 kvm exkl. kakel, klinkers samt badrumsinredning.

• Arbete: 200 h x 700 kr/h = 126 000 kr
• Material: 28 000 kr
• Avfallshantering: 3000 kr
• Resor: 2000 kr
• Totalt = 159 000 kr
• Total efter ROT-avdrag = 121 200 kr

Badrumsrenovering bild 2.JPG

Planera och sätt en budget för din badrumsrenovering

Det viktigaste är att börja med att sätta en budget för en badrumsrenovering och sedan planera hur badrummet ska se ut. För att få en lyckad badrumsrenovering så krävs det kunskap om dom olika byggmomenten.

Vilken hantverksgrupp gör vad i ett badrum?  Vad ska rörmokaren göra? Vad ska plattsättaren göra? Krävs det bygglov?


Börja med att göra en skiss av ditt badrum på. Mät upp längd, bredd och höjden. Fundera på om du vill behålla placeringen av den befintliga installationen eller om det är något du vill flytta eftersom det medför extra kostnad.
Behövs det dras om el för belysning och handdukstork? Behöver golvbrunnen eller andra rör bytas ut? Ska det finnas badkar eller dusch, eller kanske båda? Ska toalettstol och handfat bytas ut? Ska tvättmaskinen stå i badrummet mm? Vilken förvaring ska finnas i badrummet?
Känns det mycket att hålla reda på? Det är nu du ska kontakta oss. Vi hjälper dig med just detta. Vi kommer med förslag på hur du kan gör med din badrumsrenovering. Förslag på hur du kan placera dina badrumsmöbler. 

Välj rätt badrumsinredning

Vilken stil och vilka färger gillar du? Vilken storlek på plattorna vill du ha? Storleken på plattan har betydelse i form av att du kan förändra uttrycket och känslan av rymd i badrummet med olika stora plattor. Hämta gärna inspiration från inredningsmagasin, kakelbutiker etc. Vi hjälper dig att hitta rätt i det stora urvalet så att du hittar just din stil. Vi hjälper dig också med att inhandla allt material till din badrumsrenovering till rabatterade priser.

Luxor Ariella Stella Aria Lusso Knox_2-0

Det ska vara roligt att

renovera ett badrum

Att besluta sig för att renovera ett badrum i bostaden ska vara roligt. En badrumsrenovering är en långsiktig investering som dessutom ökar värdet på din bostad.

 Du kan sluta leta byggföretag! Vi på Projektea arbetar tillsammans med dig för att ta fram en fungerande och kvalitativ lösning för just din badrumsrenovering.

Tack för ditt meddelande!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Ikon